Ondernemen

Kies een workshop als activiteit voor sportdag of teambuilding

Een sportdag voor leerlingen of een teambuilding voor werknemers organiseren, is niet altijd eenvoudig. Je moet een activiteit kiezen die iedereen kan meedoen en niet iedereen is even enthousiast als het over sporten gaat. Een goed uitgekozen activiteit is daarom essentieel en bevordert de samenhorigheid tussen leerlingen of werknemers. Daarnaast is het een leuke onderbreking van de school- of werkweek.

Voordelen van een workshop

Of je nu een dans workshop, een djembe workshop of een workshop over animatie organiseert, een workshops heeft verschillende voordelen. In eerste instantie leer je binnen een workshop nieuwe dingen aan. Vaak vergaar je maar een basiskennis, maar soms is dit genoeg om je interesse te prikkelen om hier verder over bij te leren. Zeker op jonge leeftijd is een workshop misschien voldoende om een nieuwe hobby of een nieuwe passie te ontdekken. Daarnaast komt het de ontwikkeling van je zoon of dochter ook ten goede. 

Een tweede voordeel van een workshop is dat je leert van de rest van de deelnemers. Andere mensen hebben misschien andere ideeën dan jij waardoor je nieuwe inzichten kan bekomen. Een workshop bevordert de samenwerking tussen mensen. Tijdens de werkuren kom je misschien niet veel in contact met mensen van andere afdelingen, waardoor je ze tijdens een workshop beter kan leren kennen. Ook wanneer je op school zit, heb je waarschijnlijk steeds dezelfde vrienden waarmee je contact zoekt. Een workshop leert je gesprekken aangaan met andere kinderen waardoor er misschien nieuwe vriendschappen ontstaan. 

Hoe moet je een workshop organiseren?

Een workshop organiseren is niet eenvoudig. Het neemt heel wat tijd in beslag en om goede resultaten te halen, is een workshop die tot de puntjes is geregeld een must. Binnen de bedrijfswereld kan er een heel evenement rond de workshop gepland worden. Daarnaast moet je ook de groep waarvoor de workshop wordt georganiseerd goed inschatten. Een dans workshop of een djembe workshop wordt misschien niet zo warm onthaald door volwassenen. Voor kinderen is dit dan weer de ideale workshop om zich uit te leven. 

Afhankelijk van de soort workshop, kan je beter werken met redelijke kleine groepen. Een workshop met vijftig of zestig mensen loopt het risico om onoverzichtelijk te worden. Splits de deelnemers op in kleine groepen van maximum vijftien personen. Een te grote groep kan er ook voor zorgen dat deelnemers te geïntimideerd zijn om actief deel te nemen aan de activiteit. Dit geldt zowel voor volwassenen als kinderen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button