Ondernemen

Krijg meer inzicht in financiële transacties en processen met Business Intelligence

Story Highlights
  • Kies ook voor Business Intelligence
  • Maak gebruik van de financiële dashboards
  • Gegevens altijd up to date

Financiële rapportages geven een statische weergave van een situatie die helemaal niet statisch is. En dat maakt het vaak lastig om onderliggende processen en transacties waar te nemen en te doorgronden. Toch nemen veel bedrijven belangrijke beslissingen op basis van deze statische rapportages. Business intelligence kan hierin het verschil maken! Benieuwd hoe?


Business Intelligence

Business Intelligence heeft als doel jou strategische of operationele inzichten te geven op basis van data. Om jouw organisatie effectief en efficiënt te kunnen sturen is het vergaren en het inzichtelijk maken van de juiste benodigde data essentieel. Met behulp van een goed ingerichte Business Intelligence omgeving, heb je altijd de beschikking over data waarop je kunt vertrouwen én gefundeerde beslissingen kunt nemen. Een bekende uiting van Business Intelligence is dashboarding, waarbij de data overzichtelijk gepresenteerd wordt.


Financiële dashboards

Het valt niet altijd mee om de financiën snel en helder in beeld te krijgen. Vaak is het een tijdrovende klus waarbij de financieel verantwoordelijke het moet doen met statische rapportages. Het verkrijgen van diepgaande inzichten is niet mogelijk of kost te veel tijd.

Business Intelligence dashboards die gericht zijn op het geven van meer controle en inzichten in de financiële situatie van het bedrijf, bevatten vaak onder andere boekingsgangen, creditboekingen, functiescheidingen en inzicht in journaalposten. Maar natuurlijk kan het dashboard aangepast worden met de data die voor jouw bedrijf van belang is.

Ideaal voor CFO’s, Financieel Directeuren, Financieel Managers, Controllers, Auditors en iedereen die een diepgaand begrip van de financiële prestaties van hun organisatie nodig hebben.


Wat zijn de voordelen van een professionele Business Intelligence omgeving?

Met een professioneel business intelligence dashboard maak je jouw financiële data inzichtelijk. De voordelen zijn:

  • Altijd up-to-date gegevens
  • De data is interactief; je kunt inzoomen op ieder gewenst detailniveau
  • Bron-onafhankelijk; data uit verschillende systemen en bronnen kan geïntegreerd worden. Bijvoorbeeld Dynamics 365, Navision, SAP, Exact, Afas, Oracle, JD Edwards, Infor, Metacom, Sage en Coda
  • Gegevens zijn altijd betrouwbaar door automatische validaties
  • Afsluiten en rapporteren van een financiële cyclus gaat sneller door middel van automatische data validatie en de mogelijkheid continu te monitoren
  • Snel zicht én grip op bijzonderheden door snelle gevalideerde data

Zie je ook de toegevoegde waarde van een financial dashboard voor jouw organisatie? Kies dan een Business Intelligence bedrijf met expertise in het maken van financiële dashboards. Belangrijke financiële data kan opgenomen zijn in een gestandaardiseerd financieel dashboard. Dat scheelt alweer!

Gerelateerde artikelen

Back to top button