Ondernemen

Pakketje naar Scandinavië? Zo bereid jij je voor!

Wanneer jij met je bedrijf de oversteek naar een ander land hebt gemaakt, kom je voor veel uitdagingen te staan. Natuurlijk wil jij je stinkende best doen om ook te slagen in dit land, maar om dit te doen, moet je met je bedrijf best wat aanpassingen doorvoeren. Aanpassingen die vaak aardig wat moeite kosten. Maak jij de overstap naar Scandinavië, dan is deze blog perfect voor jou. Dit is wat jij moet doen om hier te slagen!

1. Pak je pakketjes netjes in

Je pakketjes netjes inpakken is vrijwel overal een eis, maar wanneer jij met je pakketjes de grens oversteekt, is dit nog eens extra belangrijk. De stap over de grens is namelijk een stap waar veel partijen bij komen kijken: de kans dat al deze partijen netjes met je pakketjes omgaan, is klein. Wanneer jij ervoor zorgt dat de producten in jouw dozen niet kunnen bewegen, zorg je ervoor dat deze geen schade oplopen op hun reis naar de klant toe. Daarnaast raden we aan om stickers toe te voegen die suggereren dat de koerier rustig met het pakket om gaat, zodat de kans dat dit gebeurt groter wordt. 

2. Maak kennis met Budbee

In Nederland zijn er vele koeriers die pakketjes bij mensen thuis bezorgen. We kennen allemaal PostNL, DHL, DPD en ga zo maar door, maar een partij die in Nederland nog niet heel veel pakketten bezorgd is Budbee. Toch is dit wel de partij waar jij voor wil kiezen om je Scandinavische markt tegemoet te komen. Scandinavië loopt vaak een paar stappen voor op de rest van de wereld, dus de kans dat Budbee ook in Nederland een opmars gaat maken, is aanwezig. Wat Budbee uniek maakt, is het feit dat zij enkel ’s avonds pakketten bezorgen. Dit doen ze omdat veel mensen overdag werken en dus hun pakketten niet aan kunnen nemen. ’s Avonds is iedereen thuis, waardoor ze hun pakketten direct kunnen aan nemen. Ideaal!

3. Verzenden maar!

Je pakketje is ingepakt en je koerier is gevonden: tijd om de bestelling te versturen. Om dit makkelijker te maken, werk je natuurlijk met Parcel Pro. Deze verzendsoftware zorgt automatisch voor de juiste stickers per verzending. Wanneer jouw medewerkers een order inscannen, zullen ze gelijk kunnen beginnen met inpakken, waardoor je zeker weet dat deze stap goed gaat. Parcel Pro werkt met veel verschillende koeriers, waaronder Budbee. Een pakketje naar Finland, Zweden of Noorwegen versturen is zo geen enkel probleem en wordt precies op de wijze uitgevoerd die ze hier verwachten. Wel is het belangrijk dat jij let op de eisen van het land: zo moet je de pakbon aan de buitenkant plakken en niet in de doos doen, zodat je pakket veilig de grens over kan.

Succes!

We hopen jouw zenuwen voor de stap naar Scandinavië een beetje te hebben weg genomen. Nu jij weet wat er moet gebeuren, is er niets dat je nog in de weg staat om deze stap succesvol te nemen! 

Gerelateerde artikelen

Back to top button