Overig

Alles wat je moet weten over HR++ Glas

Merk je dat jouw huidige ramen aan vervanging toe zijn? Dan is het verstandig om op zoek te gaan naar nieuwe beglazing. Er zijn ontzettend veel verschillende mogelijkheden, waardoor het lastig kan zijn om een keuze te maken. Triple glas is een goede investering en kan veel kosten besparen, maar een andere populaire glas soort is HR++ glas. Ben je benieuwd naar de voordelen hiervan? Lees dan verder en kom erachter! Op die manier kun je een weloverwogen keuze maken. 

Wat is HR++ glas? 

HR++ staat voor “hoogwaardig isolatieglas” Het is ontworpen om de kou buiten te houden en natuurlijk licht binnen te laten, terwijl het toch isolatie biedt tegen buitentemperaturen. Dit type glas heeft twee of drie lagen verzegelde glasplaten, gescheiden door lucht. De lucht tussen de ruiten werkt als isolatie en helpt de temperatuur in huis op peil te houden. Dit maakt HR++ glas ideaal voor kamers die direct zonlicht ontvangen, zoals woonkamers of slaapkamers, omdat het ze tijdens warme zomerdagen koel houdt zonder oververhitting.

De voordelen van HR++ glas 

Het belangrijkste voordeel van HR++ glas is zijn energie-efficiëntie. Doordat het warmteverlies voorkomt en de kamertemperatuur constant houdt, kan het je verwarmings- en koelingskosten aanzienlijk verlagen. Bovendien helpt het natuurlijke licht dat door de ramen komt je huis op te fleuren, terwijl de temperatuur toch aangenaam blijft. Omdat dit type raam uit meerdere lagen bestaat, biedt het ook extra geluidsisolatie in vergelijking met ramen met één ruit.

Bescherm meubels tegen zonlicht 

Een andere bonus is dat veel soorten HR++ glas voorzien zijn van een speciale Low-E coating die helpt om meubels te beschermen tegen verbleking door UV-stralen van de zon. Dit betekent dat je je niet al na een paar jaar zorgen hoeft te maken over het vervangen van dure meubels of gordijnen! De investering in HR++ glas is het dus zeker waard! 

Investeer in je huis

Al met al is HR++ glas een uitstekende keuze voor iedereen die zijn huis wil upgraden op het gebied van zowel energie-efficiëntie als comfort. Door deze ramen te installeren zul je het hele jaar door genieten van lagere rekeningen dankzij verminderde warmteoverdracht, plus je zult kunnen profiteren van natuurlijk zonlicht zonder je zorgen te maken over oververhitting of verblekende meubels. Als je op zoek bent naar een manier om geld te besparen en je meubels te beschermen tegen zonschade? Overweeg dan zonwerend glas of glas op maat!

Gerelateerde artikelen

Back to top button