Ondernemen

Zakelijk internet en telefonie: zo krijg je waar voor je geld

Een goede internetverbinding is essentieel om jouw bedrijfsactiviteiten optimaal uit te kunnen voeren. Kwaliteit is dus een absolute must. Daarom is het goed om rekening te houden met een aantal belangrijke factoren wanneer je overstapt naar een nieuwe provider. Hoe is de kwaliteit van de internetverbinding? Wordt er een hoge snelheid geleverd? En hoe zit het met de support als er iets mis gaat? Met onderstaande tips vind je in no-time de provider die aan al jouw zakelijke eisen voldoet.

Een zakelijke internetverbinding: waar moet je op letten?

Wie als ondernemer op zoek is naar een aanbieder van zakelijk internet, moet er in ieder geval op kunnen vertrouwen dat de internetverbinding altijd werkt. Bovendien moet de snelheid ook passen bij de werkzaamheden, niets is zo vervelend als een pagina die maar blijft laden terwijl je snel verder wilt. Je kunt daarom het best kiezen voor de snelste internetverbinding: glasvezel. Indien dit niet beschikbaar is op jouw vestigingsadres, is het meestal wel mogelijk om te kiezen voor DSL. Ook met DSL kunnen snelheden van 500mb per minuut gehaald worden.

Zakelijke telefonie via internet (VoIP)

Als ondernemer wil je natuurlijk altijd bereikbaar zijn voor de klant. Ben je op zoek naar een nieuwe provider voor zakelijke telefonie, kies dan voor telefonie over internet – ook wel VoIP genoemd. Met VoIP kun je rekenen op een uitstekende gesprekskwaliteit. Wil je nog slimmer communiceren dan de concurrent? Kies dan voor een hosted telefooncentrale die je kunt integreren binnen je eigen systeem. Met een hosted telefooncentrale in de cloud kun je nog efficiënter met jouw klanten communiceren. Ook wanneer je meerdere telefoonlijnen gebruikt, is VoIP het meest efficiënt. Zeker wanneer je gebruikmaakt van glasvezelinternet.

Kies voor extra zekerheid met een back-up verbinding

Nu denk je vast: allemaal leuk en aardig, maar wat als er een internetstoring is? Dan ligt zeker alles plat en kan ik niets meer doen? Er kan zich inderdaad altijd een storing voordoen en in de praktijk blijkt deze altijd op het verkeerde moment plaats te vinden. Het hoeft echter niet zo te zijn dat je tijdens een internetstoring niet meer kunt communiceren met je klanten. Om jouw verbinding te garanderen, kan je kiezen voor een back-up verbinding. Zo kan jouw zakelijke communicatie gewoon doorgaan, ook als het internet eruit ligt. Wil je echt zekerheid? Kies dan voor een provider die de kwaliteit van jouw zakelijk internet actief monitort en direct ingrijpt als dat noodzakelijk is.

Gerelateerde artikelen

Back to top button