Ondernemen

Enkel de beste software is goed voor je bedrijf

Wanneer je een bedrijf hebt of een bedrijf wil opstarten, zijn bepaalde softwarepakketten onmisbaar. Een daarvan is de CRM software. Het zorgt er enerzijds voor dat je het overzicht van je klanten goed kan bewaren. Anderzijds is het ook de perfecte software om bijvoorbeeld koopgedrag van je klanten te analyseren. Op die manier kan je hier heel eenvoudig op inspelen. Daarnaast kan ook een project management software interessant zijn voor je bedrijf. Het doel van deze software komt later nog aan bod.

Wat is een CRM software?

Een CRM software, ook wel Customer Relationship Management software genoemd, is een software dat als eenvoudig doel heeft om je zakelijke relaties met je klanten te verbeteren waardoor je als bedrijf kan groeien. Een logisch gevolg is dat je als bedrijf hierdoor dus winst kan maken. 

Een CRM programma kan je eigenlijk gebruiken voor verschillende zaken. Het legt onder meer de contactgegevens van klanten vast zoals telefoonnummers, websites en profielen op sociale media. Het kan ook andere dingen zoals opslaan per klantenprofiel wat de gewenste communicatiemethode is. De software laat eigenlijk toe dat je alle relevante informatie van je klanten kan opslaan. Zo hebben werknemers een zeer volledig beeld van de klanten en weten ze hoe ze moeten inspelen op bepaalde zaken als ze contact hebben met de klant. 

Je hebt verschillende soorten CRM software die je als bedrijf kan aankopen. Veel hangt af van wat je juist zoekt in de software en hoe groot je bedrijf is. Je hebt programma’s met een basis maandbedrag van 12,50 euro. Hiervoor krijg je een vrij beperkt programma voor in de plaats. Als je wat meer mogelijkheden wil, dan kan je kiezen voor een softwarepakket van vijftig euro per maand. 

Wat is project management software?

Project management software is een programma dat je een overzicht geeft van al je projecten waar je als bedrijf mee bezig bent. Bij dergelijke software kan je op een heel eenvoudige manier alle taken samenbrengen die moeten uitgevoerd worden om een project tot een goed einde te brengen. Je kan ook aangeven wat je budget is voor het project en binnen welke tijdspanne dit moet afgerond zijn. 

Wanneer je een uitgebreide versie hebt van de software, kan je bijvoorbeeld ook instellen dat je een melding moet krijgen als een bepaalde deadline is overschreden. Wanneer je in een groter team samenwerkt binnen een project, kan deze software ervoor zorgen dat je een goed overzicht bewaard over de taken die de verschillende teamleden hebben.

Net zoals bij de CRM software kan je hier zowel basispakketten als uitgebreide versies van aankopen. Bekijk dus vooraf zeker welke tools je zeker nodig hebt voor jouw bedrijf.

Gerelateerde artikelen

Back to top button