AlgemeenOverigSparen

Hoe kun je het meeste geld besparen op jouw boodschappen?

Geld besparen is iets waar als het goed is het grootste deel van de Nederlanders zich mee bezig houdt. Dit komt doordat het geld dat je bespaart ergens anders aan uitgegeven kan worden. Een kostenpost waar vaak een hoop geld op te besparen is, is op de kostenpost boodschappen. De boodschappen zijn een verplicht nummertje en daarom in ieder huishouden ook een daadwerkelijke kostenpost. Juist omdat deze kostenpost in ieder huishouden terugkomt geven we je in deze blogs enkele tips hoe jij kunt besparen op je boodschappen.

De juiste winkel vinden

Het is natuurlijk bekend dat verschillende supermarkten verschillende prijzen voor dezelfde producten hanteren. Het is daarom aan te raden om van jouw vaste boodschappen precies te weten waar deze het goedkoopst zijn. Als je vervolgens iedere keer dat jij boodschappen doet de goedkoopste supermarkten voor jouw gewenste producten bezoekt, dan ben je altijd het goedkoopste uit. Het zal in eerste instantie een flinke klus zijn om al de prijzen van deze producten uit te zoeken, maar op de lange termijn zal deze klus zich meer dan uitbetalen!

Maak gebruik van aanbiedingen

Bijna alle supermarkten hebben wekelijks, tweewekelijks of bijvoorbeeld maandelijks nieuwe aanbiedingen. Deze aanbiedingen zorgen ervoor dat de producten die je normaal koopt ineens veel goedkoper zijn dan normaal. Het verschilt natuurlijk per aanbieding, maar soms lopen de kortingspercentages wel op tot zo’n 70%. Door deze aanbiedingen in kaart te brengen weet je precies waar je wat met welke aanbieding kunt kopen. Door deze informatie te koppelen met je data met betrekking tot je goedkoopste basisboodschappen kun je voor iedere supermarkt een eigen boodschappenlijstje maken. Het controleren van de aanbiedingen op je boodschappen kunnen we iedereen ook zeker aanraden. Je kunt hier in sommige weken namelijk tot wel 50% mee besparen op je weekboodschappen. Het mooie is dat je dit ook direct zult terugzien in je huishoudboekje. In de applicatie van Dyme zie je bijvoorbeeld heel mooi uitgetekend hoeveel geld je precies aan boodschappen uitgeeft. Als je ziet dat dit, door jouw harde werk, ineens veel minder is dan voorheen, dan zal dit je alleen maar meer motiveren om dit werk te blijven doen!

Gerelateerde artikelen

Back to top button