Overig

Dingen waar jij aan moet denken als je gaat verhuizen

Verhuizen kan erg stressvol zijn, vooral als je niet weet waar je moet beginnen en als je erg veel spullen hebt. Je wilt natuurlijk niks vergeten of op het moment van verhuizen voor verassingen komen te staan. In deze blog lees je tips voor als jij gaat verhuizen. 

Belangrijke documenten

De belangrijke documenten die je in huis hebt zoals je paspoort of belangrijke papieren wil je tijdens de verhuizing natuurlijk niet kwijt raken. Zorg ervoor dat je deze documenten op een veilige plek bewaart en dit niet in één van de vele dozen beland. 

Labelen van de dozen

Bij het verhuizen moeten alle spullen in dozen gepakt worden. Het labelen van deze dozen kan een grote hulp zijn op het moment dat je de dozen uit gaat pakken. Zo breng je de dozen met de juiste labels direct naar de juiste kamer en vind je je spullen gemakkelijk terug. Gebruik bijvoorbeeld een kleurcode voor elke kamer, roze voor de slaapkamer, groen voor de woonkamer, blauw voor de badkamer etc.

Vervoeren van je spullen

Misschien wel het belangrijkste van de hele verhuizing is het vervoer van de spullen. Er zijn verschillende manier om je spullen te vervoeren voor een verhuizing. Als je niet veel spullen hebt of grote meubels hebt die mee moeten, kan je ervoor kiezen om alles zelf met een (huur)auto te vervoeren. Als je een grote hoeveelheid spullen of bijvoorbeeld een kast en bank moet verhuizen, is een verhuisbedrijf inhuren een handige optie. 

Verzekeren van je spullen

Tijdens het verhuizen is het belangrijk dat je een goede verzekering hebt voor je spullen, voornamelijk als je gebruik maakt van een verhuisbedrijf. Op het moment dat je spullen tijdens het verhuizen beschadigd raken kan dit zowel emotioneel als financieel stress veroorzaken. Controleer daarom of je huis- of inboedelverzekering dekking biedt voor schade die ontstaat tijdens het verhuizen. Als dit niet het geval is, bedenk dan of het handig is om hier toch een verzekering voor af te sluiten. 

Het inrichten van je huis

Voor de inrichting is het handig om van tevoren een plan te maken en te beslissen wat je met welke kamer wilt doen. Maak een lijst met je meubels en andere spullen die je wilt gebruiken en probeer voordat je alles uitpakt alvast een indeling te maken. Zo kun je gemakkelijk zien wat er nog mist in welke kamer. Ook is het belangrijk om te kijken naar de raamdecoratie in huis. Bepaal voor elke ruimte wat voor soort raamdecoratie je wilt. Voor de slaapkamer is het erg fijn als de kamer goed verduisterd kan worden. Ga hiervoor voor een gordijn met verduisterende werking, voor extra verduistering kan je dit in combinatie met een rolgordijn doen. Kijk voor een ruimassortiment raamdecoratie op Raamdecoratie.com en maak de perfecte keuze. 

Zorg er met deze tips voor dat je verhuizing vlekkeloos verloopt en je snel kan genieten van je nieuwe huis. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button