Ondernemen

Welke vorm van debiteurenfinanciering is geschikt voor mijn onderneming?

Voor een onderneming is het belangrijk dat er voldoende cashflow is. Door een goede cashflow in de onderneming, zorg je ervoor dat er voldoende kapitaal is om groei te bewerkstelligen. Om een goede cashflow in het bedrijf te houden, zijn er verschillende mogelijkheden die je af kunt wegen. Een van deze mogelijkheden is een factoring service. Dit is een service die je facturen direct betaald, waardoor je niet hoeft te wachten op je geld. Wij vertellen je er graag meer over.

Verschillende vormen van debiteurenfinanciering

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het financieren van je onderneming. Een van de mogelijkheden die je hebt, is debiteurenfinanciering. Deze vorm van financiering wordt gemaakt op basis van uitstaande factuurbedragen bij klanten. Doordat klanten doorgaans 30 dagen de tijd hebben om te betalen, is het lastig voor bedrijven om snel te groeien. Door een debiteurenfinanciering aan te nemen, krijg je snel toegang tot geld dat je kunt gebruiken om je bedrijf te laten groeien. 

Er zijn twee manieren van debiteurenfinanciering. De eerste manier is middels een rekening-courant krediet bij de bank. Hierin krijg je een krediet bij de bank die wordt berekend ten opzichte van je inkomsten of je voorraad. Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor factoring. In deze optie wordt het factuurbedrag tot een hoogte van 98% direct uitbetaald. Dit geeft je de mogelijkheid om direct je geld te herinvesteren en zo je bedrijf snel te laten groeien. Let er wel op dat je altijd betaald voor de service. Het is dus belangrijk om informatie over factoring kosten op te vragen.

Kiezen voor een factoring service

Het kiezen voor een factoring service brengt veel verschillende voordelen met zich mee. Allereerst zorgt het ervoor dat je direct de beschikking krijgt over het geld dat je krijgt van klanten. Het voordeel van het kiezen voor een factoring service is dat zij erg goed zijn in het inschatten van eventuele risico’s. Hierdoor is het voor hen mogelijk om een veel groter bedrag te lenen dan wat je bij de bank kunt krijgen. Daarnaast is het tegoed ook direct beschikbaar en heeft het geen effect op andere diensten binnen je onderneming. 

Wat kost factoring?

Wanneer je geld gaat lenen, komen hier kosten bij kijken. De tarieven van factoring zijn per bedrijf verschillend. Daarnaast worden ook zaken als het aantal facturen, het te lenen bedrag en het betalingsrisico in acht genomen. Het te betalen bedrag kan daarnaast ook verschillen in variabele of vaste kosten. Als je gaat kiezen voor een factoring service voor jouw onderneming, is het belangrijk dat je deze verschillen in acht neemt. Op deze manier vind je de beste financiering voor je onderneming.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button