Overig

Duurste Pokémon kaart

Story Highlights
  • Er worden enorme bedragen betaald voor Pokémon kaarten
  • De duurste kaart is 233.000 dollar waard
  • Vroeger nutteloos, nu een vermogen waard

Wie heeft ze niet gehad, de bekende Pokémon kaarten. Ze waren op elke hoek van de straat te koop en je nam ze mee naar school om te ruilen. Waarschijnlijk heb je ze nu al lang niet meer. Weggegeven, of erger weggegooid. Erger ja, want er worden tegenwoordig enorme geldsommen betaald voor de kaarten. Ben jij zo iemand die een bijzondere collectie had en heb je die bij het oud-papier gedaan? Dan is het wellicht verstandig niet verder te lezen. Het is als extra zout in de wonden.

Dure Pokémon kaarten

De bekende Pokémon kaarten zijn tegenwoordig echt geld waard. En dat geld wordt er ook voor betaald. Dat had ook Satoshi Tajiri niet kunnen denken toen hij in 1995 Pokémon introduceerde. Dit waren fictieve wezens die door mensen gevangen waren en door Trainers getraind moesten worden om ze te laten vechten. Hebben we meteen een mooi voorbeeld van de waarde van de kaarten. Had je vroeger een Trainers kaart, dan legde je die vaak terzijde. Tegenwoordig echter, wordt er duizenden euro’s neergelegd voor de Number 1,2,3 Trainer Cards. De kaarten zijn zeldzaam en wel in die mate dat er geen waarde aan deze kaarten gegeven kan worden. Er kan echter gevoegelijk vanuit worden gegaan dat ze bij de top 5 van de duurste Pokémon kaarten horen.

Duurste Pokémon kaart ooit

Wat nou precies de duurste kaart ooit is, is lastig te zeggen. Niet elke transactie staat genoteerd en bekend is dat er ook buiten ons gezichtsveld een behoorlijke handel in kaarten is. Wat wel zeker is, is dat de Magikarp ook bij de duurste kaarten hoort. Bijzonder, want het was in het spel een enigszins nutteloze kaart. Ook zo’n kaart die je zo weg gooide. Heel waardevol zijn de Magikarp Tamamushi University Promo Cards, die in 1998 op deze school werden uitgedeeld. Gezien de geringe waarde die er destijds aan toegekend werd, gooiden veel studenten de kaart weg. Nu echter wordt er zomaar 27.000 dollar voor gegeven.

Zeldzame Pokémon kaarten

Hoe zeldzamer de kaart, hoe groter de waarde is. Zeker is dat de Gold Star Holo Card van Pokémon Rayquaza een van de meest zeldzame kaarten is. Voor deze kaarten wordt zomaar 19.000 dollar betaald. Ook zeer zeldzaam is de First Edition Shadowless Holo Graphic Charizard. Het unieke aan deze kaart is dat er schaduw mist aan de rechterkant van de afbeelding. Dit was simpelweg een productiefout, die razendsnel hersteld werd. Het maakt de kaarten zonder schaduw extra waardevol. Er is voor een dergelijke kaart al eens 50.000 dollar neergelegd.

Duurste Pokémon kaart ter wereld

Zoals gezegd is het lastig aan te geven wat nou precies de duurste Pokémon kaart is en wat er voor betaald is. Wat wel bekend is, is dat er een kaart is met een waarde van 233.000 dollar. Dat bedrag is neergelegd voor een Pokémon Pikachu Illustrator Card. Logisch dat de duurste kaart een Pikachu kaart is, want dat was toch het boegbeeld van Pokémon. Het zou bij de duurste kaart ter wereld gaan om een kaart die de winnaar van de CoroCoro Comic Illustrator Contest in 1998 als prijs kreeg. Er zijn er slechts een paar van en dus zijn deze kaarten bijzonder gewild. Het verklaart ook meteen de 233.000 dollar die er al voor betaald is. Alhoewel; we hebben het hier over een klein, papieren kaartje. Met daarop een fictief wezen. Denk daar maar eens goed over na. Het is eigenlijk te gek voor woorden, daar waar heel erg veel mensen amper voldoende te eten hebben of een dak boven hun hoofd missen.

Duurste Pokémon kaart van Nederland

Misschien dat de duurste kaart van Nederland wel die van 233.000 euro is, wie het weet mag het zeggen. Er wordt nooit verteld wie een vermogen voor een kaart heeft betaald namelijk. Zeker is wel dat er ook in ons land mensen rondlopen die een vermogen over hebben voor een bepaalde kaart. Zeker is dat zeker de speciale uitgaven dus erg veel geld waard zijn, net als die met een productiefout. En Pikachu natuurlijk. Niet voor niets kwam er later ook een Pokémon Pikachu en een Pokémon Pikachu Color uit. Dit was een klein apparaatje dat je wel enigszins kon vergelijken met de in die tijd ook al erg populaire Tamagotchi. Pikachu was veruit het meest populaire figuurtje, in totaal waren er een kleine 900 van dergelijke figuurtjes.

Zoek je kaarten van zolder

Pikachu is een bijzonder figuurtje. Het is in feite een gele muis met de oren van een konijn. Pikachu heeft rode wangetjes en ene staart die lijkt op een bliksemschicht. De naam? Pika betekent volt of schok, chu geeft het geluid van een muis weer. Zonde dus dat je wellicht al je Pokémon kaarten weg hebt gegooid. Heb je ze nog? Dan kan het zomaar eens de moeite waard zijn ze van zolder te halen en van stof te ontdoen. Wie weet heb jij wel een heel bijzondere kaart in je verzameling. In dat geval kun je er de markt mee op en veel geld verdienen.


Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button