Overig

Financieel voordeel van goed geïsoleerd huis

Story Highlights
  • Veel warmte verdwijnt naar de kruipruimte
  • Isoleren en je bespaart op de energierekening
  • Zorg voor goede kruipruimte ventilatie

Als het gaat om het isoleren van een huis, zijn veel mensen geneigd eerst te denken aan de kosten die isolatie nou eenmaal met zich meebrengt. Het is allemaal zo duur en dat kan een reden zijn dat mensen nog maar even wachten met isolatie. Gek eigenlijk, want hoe eerder je kiest voor isolatie, hoe sneller je financieel voordeel hebt van die isolatie. Stel het isoleren van je huis dus niet uit, maar laat dat zo snel mogelijk doen. Vraag een offerte aan en laat de specialist zijn werk doen.

Minder energie nodig en dus een lagere energienota

Isoleren kan op heel veel verschillende manieren. Hoe het isoleren van de vloer gaat, wordt duidelijk op talloze video’s die je kunt bekijken. Zo weet je hoe isolatie werkt en waarom je straks financieel voordeel hebt van de isolatie. Het is een heel simpel verhaal. Kies je voor isolatie, dan heb je veel minder energie nodig en dus bespaar je heel behoorlijk op de energierekening. Op die manier verdien je de investering ook snel terug. Zie hier het bewijs waarom je financieel voordeel ervaart als je kiest voor isolatie van je huis.

De werking van een thermosfles

Vloerisolatie kan op verschillende manieren. Feit is dat veel warmte verdwijnt richting de vochtige kruipruimtes en naar de funderingsmuren. Om dit te voorkomen kan er in de kruipruimte een folie aangebracht worden. Daarnaast is het gebruik van thermoskussens een nieuwe manier die gebruikt wordt. De kussens zijn bewezen sterker dan welke wol dan ook en ze werken zo ongeveer net als een thermosfles werkt. Vloeren worden na isolatie met dergelijke kussens veel sneller warm en bovendien weten ze met behulp van die kussens die warmte ook langer vastgehouden.

Kijk ook kritisch naar de kruipruimte

Het is in het kader van vloerisolatie belangrijk om ook eens kritisch naar de kruipruimte en kruipruimte ventilatie te kijken. Dat kun je al doen door eerst te zorgen voor een goede ventilatie in die ruimte. Veel kruipruimtes zijn vochtig en dat heeft alles te maken met het gebrek aan ventilatie. Daardoor kan vocht niet goed afgevoerd worden en ontstaan in eerste instantie vooral nare geurtjes. Ook radon kan zich zo gaan ophopen in de kruipruimte en de kans op schimmels en huisstofmijt wordt in een vochtige kruipruimte aanzienlijk groter. Stel het isoleren van je huis dus niet langer uit. Meteen nadat de isolatie aangelegd is, profiteer je al van een lagere energierekening namelijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button