Overig

Het creëren van een rustgevende sfeer in je design badkamer

Investeren in design is nooit een verkeerd idee. Het haalt de waarde van je woning omhoog, en dat is natuurlijk heel mooi meegenomen bij een eventuele verkoop van de woning. Goed om daarin dus alvast een paar stappen vooruit te denken. Bij een design badkamer denken we al snel aan dat ultieme wellness gevoel: rust, heerlijke geuren, al je zintuigen worden geprikkeld en je bent op een plek om alles even van je af te laten glijden. Afsluiten van de buitenwereld en jezelf op de eerste plaats. Maar wat is de key als het gaat om het creëren van een rustgevende sfeer? Bij design badkamers is het sleutelwoord over het algemeen minimalistisch. Jawel, daar komt ‘ie: less is more!

Gebruik van duurzame materialen

In een design badkamer horen duurzame materialen. Deze zorgen door hun stijlvolle uitstraling eigenlijk automatisch al voor een rustgevende sfeer, dus die hebben we alvast in the pocket. Niet alleen de vloeren en muren worden bij een luxe badkamer vervaardigd uit duurzaam materiaal, maar ook de meubelen in de badkamer. We horen je al denken: ‘marmer zeker’. Onder andere, inderdaad! Zo kun jij eindeloos veel relax avonden beleven in jouw duurzame badkuip.

Aardetinten en natuurlijke materialen

We hadden het zojuist al even over marmer. Naast marmer zien we in design badkamers ook veel natuursteen en houten elementen terugkomen. Qua kleurstellingen, volledig passend bij de rustgevende sfeer die we willen creëren, zit je goed wanneer je kiest voor aardetinten. Denk hierbij aan wit, beige, bruin, taupe en terra. Warme kleuren die je echt het gevoel geven van thuiskomen in jouw badkamer na een lange dag.

In verbinding met de natuur

Wanneer we het hebben over een rustgevende sfeer in het algemeen, zouden we toch allereerst aan de natuur moeten denken. Wanneer jij ervoor zorgt dat jouw badkamer in verbinding staat met buiten, zit je dus eigenlijk al goed. Misschien heeft jouw badkamer een (dak)raam zodat jij vanuit een horizontale positie in bad een bladerdak of sterrenhemel kunt bewonderen. Is deze feature niet inbegrepen in jouw badkamer? Haal dan de natuur naar binnen! Planten zorgen niet alleen voor sfeer, maar ook voor zuurstof in de badkamer. Zorg er wel voor dat je kiest voor een plant die blij wordt van een vochtige omgeving.

Accessoires voor sfeer in de badkamer

Nu zijn we er in dit artikel al vanuit gegaan dat jouw design badkamer een ligbad heeft (of krijgt, als het nu toch wel begint te kriebelen). Met een speciale badplank die je aan de randen van je bad bevestigt, zijn de mogelijkheden voor het creëren van sfeer eindeloos. Kaarsen, geurstokjes, planten en je favoriete boek om open te slaan terwijl je helemaal ontspannen onderuitgezakt ligt te badderen. Daarnaast is de badkamer ook zeker geen verkeerde plek voor kunst aan de muur, ondanks dat we dit eigenlijk niet eens zo veel zien. Wil jij dus iets anders dan anders? Wij zouden zeggen: ga ervoor!

Eindeloos inspiratie opdoen

Het begint met het opdoen van inspiratie voor sfeer in jouw nieuwe design badkamer. Gelukkig staat het wereldwijde web er vol van! Trek er dus een avondje voor uit, bijvoorbeeld lekker vanuit bad, en scroll erop los. Bekijk voorbeelden van verschillende architecten en vakmensen. Kijk en vergelijk, en sla je favorieten op. Helemaal de creatieve modus te pakken? Maak een moodboard! Digitaal of lekker ouderwets met tijdschriften, een schaar en een potje lijm. Zo krijg je er echt gevoel bij, en jouw gevoel is uiteindelijk waar het om draait bij het creëren van sfeer in je badkamer. Wanneer jij je thuis voelt in je badkamer, rest ons nog maar één uitspraak: mission accomplished!

Gerelateerde artikelen

Back to top button