Overig

Tips voor bedrijfsafval scheiden in de horeca

Het scheiden van afval is erg belangrijk. Zo kan er immers zo veel mogelijk afval gerecycled worden en kunnen we een steentje bijdragen aan een beter milieu. Op bedrijven, bijvoorbeeld in de horecasector, is het scheiden van afval echter vaak nog erg lastig. In dit artikel geven we je een aantal tips voor het scheiden en verminderen van afval in de horeca.

Gebruik de juiste afvalbakken

Een grote hulp bij het scheiden van afval in de horeca, is het gebruik van de juiste afvalbakken. Door voldoende afvalbakken voor verschillende afvalstromen te gebruiken, wordt het een stuk gemakkelijker om afval goed te scheiden. Onderricht je werknemers in de verschillende afvalstromen en zorg ervoor dat ze goed weten welk afval in de afvalbakken gegooid mag worden. Heb je vaak te maken met twijfelgevallen? Dan kun je een lijst met afvalsoorten op de afvalbakken plakken. Zo is het precies duidelijk welk afval in welke bak mag. Zorg ook voor de juiste afvalverwerker. Maak bijvoorbeeld gebruik van de Swill container van Renewi. Met deze container weet je ook zeker dat het groenafval dat je weggooit ook weer op de juiste plek terecht komt.

Maak gebruik van doggybags

In restaurants en andere horecazaken blijft vaak veel eten over. Zonde natuurlijk, want meestal wordt dat weggegooid. Ga daarom aan de slag met doggybags. Dit zijn zakjes of bakjes met de resten van het eten van de gast dat is overgebleven. De gast kan dat dan mee naar huis nemen en het later opeten. Door doggybags te introduceren kun je een hoop afval voorkomen en gaat er veel meer eten ook echt op. 

Voorkom verspilling

Afval op de juiste manier scheiden en het verminderen van afval, begint bij het voorkomen van verspilling. Verspilling voorkomen kun je op heel veel manieren doen. De doggybags zijn daar één voorbeeld van, maar zeker niet het enige. Zo kun je je menu kleiner maken, waardoor er wekelijks minder eten dat niet is gebruikt overblijft en je dus minder weg hoeft te gooien. Verder kun je ook anders inkopen gaan doen. Gebruik bijvoorbeeld geen plastic of papieren sausschaaltjes, maar koop schaaltjes die je kunt afwassen. Verder zijn papieren rietjes natuurlijk leuk, maar je kunt veel beter helemaal geen rietjes gebruiken. Door dit soort veranderingen te maken, voorkom je enorm veel afval.

Gerelateerde artikelen

Back to top button