Overig

Tip: een fietsvakantie in Nederland

Misschien sta je er niet altijd bij stil, maar Nederland heeft prachtige plekken die je zeker eens moet ontdekken. Hoe kan dat nou beter dan op de fiets? Van de Veluwe tot aan één van de Waddeneilanden: er zijn genoeg prachtige plekken die je absoluut moet zien! Wij leggen je vandaag uit hoe je het beste een fietsvakantie kan plannen in Nederland, zodat je precies weet waar je allemaal rekening mee moet houden.

1. Kies een plek uit

Nederland wordt ook wel fietsland genoemd. Niet voor niets, want er zijn genoeg routes waar je prachtig kan fietsen. Door de duinen of het bos: Nederland heeft het allemaal. Als je een fietsvakantie plant dan is het een aanrader om je eerst goed in te lezen. Online zijn er diverse blogs die je informatie geven, maar ook zijn er speciale fietsroute boekjes verkrijgbaar. Lees je dus van tevoren goed in, want zo is het eenvoudiger om een leuke locatie te vinden.

2. Regel een goede fiets

Tijdens een fietsvakantie mag één ding natuurlijk niet ontbreken: de fiets. Een aanrader is het om een elektrische fiets mee te nemen. Deze kan je huren of kopen, indien je deze nog niet hebt. Geloof ons: als je eenmaal een elektrische fiets gewend bent, wil je nooit meer anders. Vergeet niet om een goede elektrische fietsverzekering af te sluiten. Kies voor een diefstal verzekering of een allrisk verzekering. Bij een allrisk verzekering is je elektrische fiets ook beschermd tegen schade door een ongeluk of omvallen.

3. Boek een fijne slaapplek

Als je van plan bent om een flink aantal kilometers te fietsen, is het een aanrader om een fijne accommodatie te boeken. Hier kan je lekker relaxen na een dag fietsen. Extra fijn is het om een hotel, huisje of appartement te boeken met een bad of hottub. Zo kan je optimaal tot rust komen, waarna je de volgende dag weer vol energie een nieuwe fietsdag kan beginnen.

4. Pak slim in

Als je op fietsvakantie gaat is het belangrijk dat je jouw spullen slim inpakt. Het is een must om goede fietstassen aan te schaffen. Bereid je van tevoren ook goed voor alvast wat boodschappen in te slaan. Neem genoeg water mee, een thermoskan met koffie of thee en natuurlijk een lekker stuk fruit of een snack voor onderweg. Zo ga je helemaal goed voorbereid op fietsvakantie.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button