Hypotheek

Redenen waarom je huis verduurzamen een juiste investering is

We hebben tegenwoordig de mond vol over duurzaamheid en het verduurzamen van het huis. Logisch, want dat heeft een groot aantal voordelen en blijkt in de praktijk vaak ook gewoon een goede business-case omdat je de meeste investeringen tussen de vijf en zeven jaar terug kunt verdienen.

Verschillende mogelijkheden

Er zijn verschillende mogelijkheden om je huis te verduurzamen in de vorm van bijvoorbeeld isoleren, het aanleggen van een warmtepomp en zonnepanelen. Het bied je op zowel de korte als de lange termijn grote voordelen. Bovendien bespaar je meteen behoorlijk op de energierekening, zeker als je gaat werken met muurisolatie en zonnepanelen. Door te verduurzamen word je binnenklimaat comfortabeler. Je woonlasten worden bovendien stabieler en lager en door verduurzaming krijgt je huis in veel gevallen een eigentijdse uitstraling. Uiteraard is verduurzamen goed voor het milieu.

Subsidie 

De verduurzamingen moeten uiteraard wel betaald worden. Als je kiest voor twee of meer verduurzamingen, dan is het overigens wel mogelijk subsidie te krijgen. Dan zul je echter alsnog een groot deel van de investering zelf moeten zien te financieren.  In dat geval zul je als je niet over voldoende eigen geld beschikt een geldsom moeten lenen. Een persoonlijke lening kan in dat kader interessant zijn.

Financiering

Overweeg je een dergelijke lening zoek dan eerst naar het antwoord op de vraag hoeveel kan ik lenen. Kies je vervolgens voor een persoonlijke lening, dan kies je voor een lening waarvan de looptijd vaststaat en een lening waarbij je steeds hetzelfde rentepercentage betaalt. Het is een lening met een einddatum. Je weet dus steeds precies waar je aan toe bent. Voor je zomaar met een aanbieder van een persoonlijke lening in zee gaat is het overigens zeer verstandig de aanbieders met elkaar te vergelijken. De rentepercentages kunnen namelijk nogal verschillen en voor je het weet betaal je teveel.

Met een persoonlijk lening voorkom je verrassingen

Zo is het bekend dat De Nederlandse Kredietmaatschappij een persoonlijke lening aanbiedt tegen een lage rente. Dit omdat het gaat om een execution only lening. Door het afsluiten van een persoonlijke lening om je huis te verduurzamen kom je nooit voor verrassingen te staan en kies je voor veiligheid en zekerheid. Bovendien mag je altijd boetevrij extra aflossen. Redenen voldoende dus om voor specifiek deze manier van lenen te kiezen als je besluit voor verduurzaming van je huis te kiezen, een zeer verstandig besluit overigens.

Gerelateerde artikelen

Back to top button