Sparen

Sparen is helemaal niet moeilijk

Story Highlights
  • Sparen is een kwestie van volhouden en volharding
  • Bingo sparen levert je zomaar 1300 euro per jaar op
  • Eerst sparen,, en dan pas de rest

Gek eigenlijk, de een vindt het helemaal niet moeilijk om geld te sparen, anderen hebben er de grootste moeite mee. Hoe dan ook, geld op je spaarrekening geeft toch altijd een lekker gevoel. Wij van FFIN.nl helpen de mensen die niet goed weten hoe ze moeten sparen hier een handje. Want ook wij kennen inmiddels het goede gevoel dat een mooie spaarrekening geeft.

Kwestie van volhouden en volharding

Sparen is, zo zegt elke financieel adviseur, in elk geval een kwestie van volhouden en volharden. Zorg dat je altijd een plan hebt. De meeste mensen doen maar wat. Bepaal het budget dat jij elke maand nodig hebt en transporteer de rest van je geld linea recta naar de spaarrekening. Doe dit consequent en houd dit vol. Moet jij eens zien hoeveel jij op jaarbasis kunt sparen. Het is zaak dus een bepaalde spaarmethode te gebruiken. Je kunt elke maand automatisch gaan sparen, je kunt bijvoorbeeld ook alles wat je bespaart naar de spaarrekening overzetten. Gaan je collega’s lunchen en besluit jij niet mee te gaan? Maak dan vijf euro over op je spaarrekening.

Bingo sparen: 1300 euro op jaarbasis

Een ander idee is Bingo sparen. De opzet is heel simpel. Je spaart elke week het bedrag van het weeknummer. In het de eerste week van het jaar spaar je een euro, de laatste week 52 euro. Ongemerkt spaar je zo op jaarbasis toch maar even 1300 euro. En dat is toch mooi meegenomen. Wil je meer sparen, kijk dan vooral naar je uitgaven. Kun je bezuinigen, doe dat dan. Dan blijft er meer geld over om te sparen.

Regel eerst je spaarzaken

Nog iets; als jij salaris krijgt, regel dan eerst je spaarzaken. Besteed vervolgens dat wat er na het sparen resteert, en dus niet andersom. Wat je ook kunt doen is een eventuele salarisverhoging of een bonus op de spaarrekening zetten. Dit had je voordien immers ook niet nodig. Nog een tip; spaar bij een andere bank dan waar je een lopende rekening hebt. Anders zet je toch vaak te snel weer geld van je spaarrekening over op je lopende rekening.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button