Ondernemen

Is zakelijk glasvezel een goede keuze voor je onderneming?

Tegenwoordig doen we steeds meer online. We zijn niet alleen voor ons plezier online bezig, maar er vinden ook enorm veel bedrijfsactiviteiten online plaats. Om deze reden is internet enorm belangrijk geworden voor bedrijven in Nederland. Het is daardoor erg belangrijk om zo snel mogelijk internet te hebben. Zakelijk glasvezel zorgt ervoor dat je bedrijf het snelste internet heeft dat in Nederland bestaat. Hierdoor weet je zeker dat je werknemers snel kunnen werken en dat de productiviteit verhoogd wordt. In dit blogartikel vertellen we je alles over zakelijk glasvezel.

Wat is glasvezel eigenlijk?

Glasvezel is een enorm dun materiaal wat gemaakt is van glas. Het glasvezel is net zo dun als een menselijke haar en wordt toegepast in de telecommunicatie. Er worden lichtsignalen door het glasvezel gestuurd met de snelheid van het licht waardoor de verbinding razendsnel wordt. Het glasvezel is niet brandbaar en het blijft de treksterkte behouden tot 300 graden Celcius. Daarnaast is het glasvezel ongevoelig voor storingen van buitenaf, zoals bijvoorbeeld radiofrequente elektromagnetische velden, waardoor het een zeer betrouwbare internetverbinding vormt.

Een zeer hoge maximum snelheid

Een van de grootste voordelen van zakelijk glasvezel is dat het een enorm hoge maximum snelheid heeft. Hierdoor is het mogelijk om zeer snel te internetten en de productiviteit van de medewerkers drastisch te verhogen. Glasvezel heeft als voordeel dat het een maximumsnelheid kan bereiken van 10gb per seconden. Bij andere internet types ligt dit tot wel 50 keer lager. Dit is natuurlijk enorm bevorderlijk als je veel pagina’s moet laden op het internet!

Veel minder storingen met glasvezel

Iedereen heeft wel eens last gehad van een internetstoring. Hierdoor kan het internet er een paar uur of zelfs een hele dag uitliggen. Met name voor een bedrijf dat veel met internet werkt, kan dit enorm belastend zijn. Je kunt er namelijk niet door werken en je bent onbereikbaar voor klanten. Met zakelijk glasvezel is dit probleem verleden tijd. Glasvezel heeft namelijk als garantie dat het een extreem hoge uptime heeft. Hierdoor kun je jaarlijks last krijgen van maximaal 2,5 uur storing. Dat is aanzienlijk lager dan de storingen op andere internet verbindingen. In het geval dat de storingen met glasvezel toch hoger uitkomen in het jaar, kun je beroep doen op een boeteclausule. Hierdoor heb je er als bedrijf geen grote financiële schade van.

Symmetrisch internet met een glasvezel aansluiting

Bij de meeste internetverbindingen is de downloadsnelheid veel sneller dan de upload snelheid. Dit zorgt ervoor dat wanneer je veel moet downloaden het geen probleem is, maar wanneer je veel moet uploaden dit enorm veel tijd in beslag kan nemen. Bij een glasvezelaansluiting ligt dit echter anders. De downloadsnelheid is hier net zo snel als de uploadsnelheid. De symmetrie die hier in zit is dus bevorderlijk voor alle werknemers. Hierdoor is de productiviteit van alle werknemers direct drastisch verhoogt. Zo brengt een zakelijke glasvezelverbinding enorm veel voordelen mee voor een onderneming. Met name voor grotere ondernemingen die met veel werknemers het internet belasten, is het een grote vooruitgang. Je hoeft dan niet meer lang te wachten op het laden van je internetpagina. Daarnaast hoef je ook niet bang te zijn voor een grote internetstoring waar je enorm veel geld en tijd mee kunt verliezen!

Gerelateerde artikelen

Back to top button