Beleggen

Particulier beleggen bij online brokers

Story Highlights
  • Beleggen levert meer rendement op dan sparen
  • DeGiro geldt als een van de beste brokers
  • Let op het aanbod en op de transactiekosten

Beleggen is, zo zegt Wikipedia, investeren waarbij geld voor korte of lange termijn vastgelegd met als doel om in de toekomst financieel voordeel te behalen. Men biedt kapitaal in ruil voor onzekere inkomsten in de toekomst. Steeds meer mensen gaan beleggen en dat heeft alles te maken met de lage rentes die je krijgt als je je spaargeld op een spaarrekening zet. In bepaalde gevallen kan dit je tegenwoordig zelfs geld kosten. Beleggen is niet iets voor alleen mensen met heel veel geld. Wel is het verstandig om alleen te beleggen met geld dat je ook echt kunt missen.

Wil je beleggen dan doe je een beroep op brokers

Als je wilt belegen dan doe je vrijwel altijd een beroep op brokers. Inderdaad, makelaars. Nou is het natuurlijk zaak om aan te kloppen bij de beste makelaars, makelaars met het beste track record. Gelukkig vind je online talloze sites die brokers in Nederland vergelijken. Behalve de geleverde kwaliteit van de brokers en een breed aanbod, kijk je ook altijd naar de kosten die de broker in rekening brengt. Dit gaat immers af van de eventuele winst die je maakt door te beleggen.

DeGiro komt vaak als beste broker uit de bus

Uit de verschillende online testen die uitgevoerd zijn rolt DeGiro als beste broker uit de bus. De broker krijgt een rapportcijfer van 9,6 en dat is ongekend hoog. DeGiro staat voor goedkoop aandelen kopen en ondertussen heeft het een community aan traders aan zich weten te binden die er drijven. Je koopt bij DeGiro opties, futures en turbo’s. DeGiro blijkt bij zo goed als alle vergelijkingen de beste. Een andere optie is MeXeM. Dit is in elk geval de meest voordelige broker en wordt geroemd om het grote aanbod dat het biedt. Ook Bux Zero kom je vaak tegen als gezocht wordt naar de beste manier om particulier te beleggen bij online brokers. Bux Zero biedt een meer dan uitstekende app en rekent geen commissiekosten. Aan de andere kant is het aanbod weer wat beperkt.

ING is wat aan de dure kant

Andere namen van brokers die je veel tegenkomt? Binck Bank bijvoorbeeld, alom geroemd om het uitstekende platform dat het biedt. Ook Lynx is volgens velen een prima broker in aandelen en opties terwijl ook ING Zelf Beleggen een broker is waar je prima zaken mee kunt doen. ING handelt op twintig handelsbeurzen, maar is afgezet tegen andere brokers wel aan de dure kant. De transactiekosten die gerekend worden zijn erg hoog namelijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button