Beleggen

Zo vind je de beste broker

Wie op zoek is naar een broker ziet al snel door de bomen het bos niet meer. Er is zoveel keus dat je acuut last krijgt van keuzestress. Toch is het vinden van de beste brokers niet moeilijk als je weet wat jij zoekt in een broker. Het begint met het in kaart brengen van jouw wensen zodat jij een goede vergelijking kunt maken. Met onze tips heb jij de broker die aansluit bij jouw wensen, eisen en verwachtingen zo gevonden.

Vergelijken loont altijd

Brokers vergelijken is altijd verstandig wanneer je op zoek bent naar de beste broker. Je kunt bijvoorbeeld vergelijken op de prijs, maar ook andere factoren zijn van belang. Wat verwacht jij bijvoorbeeld van een broker? Wil jij altijd en overal kunnen beleggen, dan is het handig om te kiezen voor een broker met een app. Ook de functionaliteiten waar je gebruik van kunt maken verschillen per broker. De één biedt echt een minimum aan functionaliteiten terwijl je bij een ander uitgebreid de charts en indicatoren kunt raadplegen. Ben je een beginner, dan wil je graag een zo eenvoudig mogelijke interface zonder poespas, maar een ervaren trader verwacht toch meer van een broker dan het plaatsen van orders alleen.

Wat zoek jij in een broker?

Stel jezelf allereerst de vraag waar je in wilt investeren. Wil jij beheerd beleggen, of wil je zelfstandig beleggen in aandelen? Kies je voor beheerd beleggen, dan leg jij je geld in handen van beleggingsexperts. Bij zelfstandig beleggen maak jij niet alleen zelf je aankoop- en verkoopbeslissingen maar plaats je ook zelf de order. Het voordeel is dat je vaak goedkoper uit bent wanneer je zelfstandig belegt. Wil je investeren in cryptocurrency, dan kan je kiezen uit verschillende crypto exchanges. Er zijn zelfs brokers die het mogelijk maken om zowel in crypto’s als in aandelen te investeren, maar dan is de keuze beperkt.

Kosten drukken je winst

Een paar centen service fee of een paar euro transactiekosten lijken misschien weinig, maar je moet die bedragen eens optellen over een langere periode. Je zal schrikken hoeveel kosten je dan maakt. Het is dus altijd goed om verschillende brokers op prijs te vergelijken. Met een gratis beleggingsrekening ben je vaak het goedkoopste uit. Ook op de transactiekosten kun je veel geld besparen. Maar vergis je niet: soms is goedkoop beleggen niet de beste keuze om winst te maken. In sommige gevallen wegen de voordelen van advies en service wel degelijk op tegen de kosten. Het is maar net wat je zelf kiest.

Gerelateerde artikelen

Back to top button