Beleggen

Waarop moet je letten bij het kopen van goud?

Goud is een zeldzaam metaal, dus het is niet zo gemakkelijk te vinden. Maar als je in goud wilt beleggen kun je gemakkelijk online goud kopen en daarmee de best mogelijke deal krijgen. Er zijn alleen wel veel dingen waar je op moet letten bij het kopen van goud. Je moet weten dat er verschillende soorten goud zijn, de prijs van elke soort goud is anders en welke soort voor- en nadelen hebben.

Kopers moeten zich bewust zijn van het verschil tussen investment grade en non-investment grade goud. Non-investment grade wordt gebruikt voor sieraden of het maken van producten zoals computers of horloges. Investment grade omvat 24 karaat (puur) of 22 karaat (92% zuiver). Investment grade bevat minder koper dan non-investment grade, waardoor het waardevoller is omdat het zuiverder is.

Voor degenen die goud als belegging willen kopen, is de beste optie om te kopen bij een gerenommeerd bedrijf met een goede staat van dienst. Je kunt ook overwegen om te kopen bij een online juwelier of bij een goudsmit. Voor degenen die goud alleen als sieraad willen kopen, kun je het beste bij een traditionele juwelier of bij een online juwelier zijn. Als je echter op zoek bent naar meer unieke stukken, kan je beter zoeken naar online winkels die gespecialiseerd zijn op dat gebied.

goud kopen

Goud als investering: is het het waard? 

Goud is een edelmetaal dat door de geschiedenis heen als betaalmiddel is gebruikt. Wanneer een economie vertraagt, zullen de goudprijzen stijgen als beleggers proberen een veilige haven voor hun geld te vinden. Goud fungeert ook als bescherming tegen inflatie en kan worden gebruikt om de portefeuille te diversifiëren. Goud kopen is altijd de veilige investering geweest in elke economische storm. Omdat het moeilijk te vervalsen is, biedt goud beleggers gemoedsrust in onzekere tijden.

Er zijn veel redenen waarom beleggen in goud de moeite waard kan zijn: 

  • het kan dienen als bescherming tegen inflatie; 
  • er zijn veel plekken waar je goud van verhandelen; 
  • het is gemakkelijk op te bergen; 
  • de waarde van goud ervan fluctueert niet zoals andere valuta’s. Sommigen willen echter misschien niet in goud beleggen vanwege het gebrek aan liquiditeit.

Waar kun je gouden munten kopen?

Je kan gouden munten kopen bij verschillende winkels in grote steden. Daarnaast vind je tegenwoordig ook munten in online winkels. Je moet goed opletten wanneer je deze munten koopt. Het is verstandig om deze te kopen als de goudkoersen laag zijn. Gouden en zilveren munten zijn voor veel mensen mooi en betekenisvol. Ze kunnen een geweldige manier zijn om te sparen voor de toekomst of als een speciaal cadeau te geven. Sommige mensen denken dat de enige plek waar je gouden munten kunt kopen een juwelier of een pandjeshuis is, maar dit is niet waar. Je kunt ze vinden bij banken, grote retailers en zelfs in sommige supermarkten!

Risico’s van goud

Goud kopen is een uitstekende investeringsmogelijkheid. De goudprijs fluctueert veel langzamer dan andere grondstoffen. Goud is sinds begin der tijden een van de meest gewilde grondstoffen ter wereld geweest. Het heeft in de loop van de tijd nooit zijn waarde verloren en het stijgt vaak in waarde wanneer andere beleggingen hun waarde verliezen als gevolg van economische problematiek. Goud wint ook aan populariteit als investeringsmogelijkheid omdat het kansen biedt met een laag risico en een hoog rendement voor beleggers die hun portefeuilles willen diversifiëren of willen profiteren van historisch lage prijzen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button