Ondernemen

Een overzichtelijke personeelsplanning voor jouw winkel én webshop!

Het bedrijfsleven is constant in ontwikkeling en vooral in de retail branche zijn de veranderingen haast niet bij te houden. Retailers zijn ware omnichannel-bedrijven geworden met naast een fysieke winkel ook een webshop. Als ondernemer heb je tegenwoordig niet alleen maar een ‘winkeltje’ te runnen en je krijgt te maken met vaste medewerkers, oproepkrachten, onregelmatige werktijden én de uitdaging om goed personeel te vinden. Een hele opgave!

Een goed team is een geolied systeem

Als retail ondernemer weet jij als geen ander hoe lastig het kan zijn om op elk moment en elke plek gekwalificeerd personeel te hebben. Toch is het essentieel voor je bedrijf, want met lege plekken kan je geen business runnen. Of je moet om de haverklap zelf gaan bijspringen en dat is natuurlijk ook niet vol te houden. Om te zorgen dat alles vlot en goed verloopt, van inkoop tot verkoop en van emballage tot transport, heb je een goed team nodig. Om dat voor elkaar te krijgen is een hele organisatie. Een goed programma op het gebied van personeelsplanning voor de retail is voor jou dé oplossing. Je hebt overzicht over het gehele rooster, ziet wie er wanneer staat ingepland en kan in één oogopslag zien of er nog gaten zijn. Zo kun je zorgen dat er voor open diensten snel iemand kan worden aangenomen en/of ingeroosterd.  Ook voor jezelf werkt dit veel prettiger want je bespaart zeeën van tijd en bergen stress!

Alles goed georganiseerd

De beste situatie voor je onderneming én jezelf is dus als je jouw personeel altijd efficiënt kunt inzetten en niet wordt geconfronteerd met lege plekken in het rooster. Helemaal perfect is het uiteraard nergens, maar met een goed planningsprogramma kan je toch een aardig eind in de richting komen. Gelukkig hoef je dat wiel niet meer zelf uit te vinden, want dat is al voor je gedaan. Je maakt gewoon gebruik van een goed personeelsplanning programma. En als je slim bent kies je een kwalitatief platform, waar je ook direct je uitzendpersoneel kunt vinden. Kortom, een workforce management systeem waarmee je jouw personeel kunt plannen, managen én inhuren en je onderneming op rolletjes verloopt. Zo haal je het hoogste rendement én zorg je voor een leuke werksfeer.

Gerelateerde artikelen

Back to top button