Beleggen

Waarom investeren in aandelen?

In tijden waarin de rente op spaarboekjes historisch laag is,kijken mensen naar andere manieren om hun geld te laten opbrengen. Een manier is investeren in de aandelenmarkt. 

Aandelen kunnen een waardevol onderdeel zijn van je beleggingsportefeuille. Het bezit van aandelen in verschillende bedrijven kan je helpen je spaargeld op te bouwen, je geld te beschermen tegen inflatie en belastingen en je inkomsten uit je beleggingen te maximaliseren. Het is belangrijk om te weten dat er risico’s zijn verbonden aan het beleggen in de aandelenmarkt. Zoals bij elke belegging helpt het om inzicht te krijgen in de verhouding tussen risico en rendement en in je eigen tolerantie voor risico’s.

Laten we eens kijken naar drie voordelen van beleggen in aandelen.

De mogelijkheid om een ​​hoger rendement te behalen

De belangrijkste reden waarom de meeste mensen in aandelen beleggen, is het potentiële rendement in vergelijking met alternatieven zoals bankdepositocertificaten, goud en staatsobligaties. Zo is het gemiddelde beursrendement sinds 1926 ongeveer 10% per jaar; langlopende staatsobligaties hebben in dezelfde periode een rendement van 5% tot 6% per jaar opgeleverd.

De mogelijkheid om je vermogen te beschermen tegen inflatie

Het rendement op de aandelenmarkt overtreft vaak aanzienlijk de inflatie. Het inflatiepercentage op lange termijn bedraagt ​​bijvoorbeeld sinds 1913 ongeveer 3,1% per jaar. Dat is vergelijkbaar met een dubbelcijferig jaarlijks rendement van aandelen. Aandelen zijn een goede manier geweest om zich in te dekken tegen inflatie.

De mogelijkheid om regelmatig passief inkomen te verdienen

Veel bedrijven keren dividenden, of een deel van hun winst, uit aan investeerders. De meerderheid betaalt driemaandelijkse dividenden, hoewel sommige bedrijven maandelijkse dividenden uitkeren. Dividendinkomen kan helpen bij het aanvullen van het salaris of het pensioeninkomen van een belegger.

De trots van eigendom

Een aandeel vertegenwoordigt een deel van het eigendom van een bedrijf. Je kunt eigenaar zijn van een klein deel van een bedrijf wiens producten of diensten je geweldig vindt.

De mogelijkheid om klein te beginnen

De toename aan populariteit van beleggen in de aandelenmarkt is veroorzaakt door de opkomst van tal van apps die het mogelijk maken om in enkele klikken aandelen te kopen en online makelaars die geen commissie aanrekenen bij de aankoop. Daarnaast kun je ook aandelen kopen al voor een klein bedrag wat je toekomst als belegger laagdrempeliger maakt. 

Wil je zelf beleggen in aandelen maar weet je niet hoe? Kies voor Evi vermogensbeheer en bepaal aan de hand van een aantal vragen jouw doelstellingen en tolerantie voor risico om op een verantwoorde manier te beleggen. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button