Hypotheek

Aan- en verkoop van bedrijfspanden door een gespecialiseerde makelaar

Wil je je bedrijfspand verkopen? Dan ga je natuurlijk op zoek naar een makelaar in Eindhoven die gespecialiseerd is in de verkoop van kantoren, winkelpanden, praktijkruimtes en andere bedrijfspanden. Hier komt vaak meer bij kijken dan bij de verkoop van een woning. Datzelfde geldt voor de aankoop. Je wilt je pand goed verkopen en als je de koper bent dan wil je achteraf niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Daarom is het belangrijk om met een makelaar in zee te gaan die ruime ervaring heeft met de aan- en verkoop van bedrijfspanden. 

Het energielabel van het bedrijfspand

Niet alleen woningen maar ook bedrijfspanden hebben een energielabel. Een ervaren bedrijfsmakelaardij let daarop bij aankoop. Zo weet je of het pand energiezuinig is. Als de energieprijzen hoog zijn dan kan dit het verschil maken tussen kopen of toch nog even verder kijken. Energiekosten zijn immers blijvend en komen iedere maand weer terug. Net zoals woningen moeten ook bedrijfspanden worden verduurzaamd en uiteindelijk een goed energielabel krijgen. Vanaf 2023 moet een bedrijfspand dat wordt verkocht of opnieuw verhuurd minimaal label C hebben. 

Voor jezelf beginnen in een mooi pand

Als je je droom gaat waarmaken en voor jezelf begint dan zoek je natuurlijk een bedrijfspand dat bij je past. Wil je er klanten ontvangen dan moet het representatief zijn en wellicht voldoende parkeergelegenheid hebben. Wil je een praktijkruimte, bijvoorbeeld omdat je schoonheidsspecialiste, fysiotherapeut of muziekdocent bent, dan moet het pand daar aan voldoen. Lichtinval, sfeer en akoestiek kunnen een belangrijke rol spelen. Als je zelf goed weet wat je wilt dan is dat heel fijn. Nog fijner is het als je wordt begeleid door een ervaren makelaar die precies weet wat je zoekt en dus hopelijk snel het ideale pand voor jou vindt met een aantrekkelijke prijs. 

Kan ik mijn zakelijke pand betalen?

Voor zakelijke hypotheken gelden andere regels dan voor de hypotheek op je huis. Het is uiteraard wel belangrijk dat je de maandelijkse aflossing kunt betalen. Laat daarom eerst door een geldverstrekker uitrekenen hoeveel je kunt lenen. Dit maakt je zoektocht overzichtelijk omdat je weet wat je wel en niet kunt kopen. Als kopen geen optie is dan kan huren natuurlijk ook. Ook de verhuur van zakelijk vastgoed loopt vaak via een makelaar. Een huurcontract ga je vaak aan voor 5 of 10 jaar en is in veel gevallen inclusief energieverbruik.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button