Hypotheek

Hoe kun je de verduurzaming van je woning financieren?

Het verduurzamen van je woning kan leiden tot een grote besparing op je energierekening. Doordat je maandelijks minder gaat betalen, kun je na een lange tijd enorm veel goedkoper uit zijn. Helaas hoort er ook een investering bij je woning verduurzamen. Veel mensen hebben moeite om deze investering rond te krijgen. In dit blog bericht willen we je graag meer objectieve informatie verschaffen, zodat ook jij meer controle krijgt over je financiële zaken. 

Een woning verduurzamen met je hypotheek

Op het moment dat je een woning koopt, kun je een hogere hypotheek krijgen als je van plan bent deze te verduurzamen. In plaats van een bedrag van 100%, kun je tot maximaal 106% van de waarde van de woning lenen. Hierdoor kun je het vrijgekomen bedrag direct investeren in de woning. Verduurzaming van je woning financieren wordt hierdoor gemakkelijk gemaakt. Steeds meer mensen maken gebruik van deze regeling, omdat het op de langere termijn veel geld bespaard. 

Verduurzamen van je huidige woning met een lening

Uiteraard kan het ook zijn dat je al enige tijd in je huis woont, en je niet je hypotheek wilt veranderen. Gelukkig heb je ook de mogelijkheid om geld te lenen om het huis duurzamer te maken. De rente op deze lening kan weliswaar hoger uitvallen, maar de kosten van het krediet zijn veelal een stuk lager. Daarnaast heb je ook het voordeel dat je een kortere looptijd af kunt spreken, waardoor je eerder van de lening af bent. Als je de lening bijvoorbeeld gebruikt om zonnepanelen te plaatsen, kun je er slim aan doen om de lening af te stellen op de levensduur of terugverdientijd van de zonnepanelen. Tot slot zorgt het afsluiten van een persoonlijke lening voor het verduurzamen van je woning voor een belastingvoordeel. Voor een advies over het afsluiten van een lening voor de verduurzaming van je woning, kun je terecht bij De hypotheker.

Hoe kun je je huis verduurzamen?

Er zijn enorm veel verschillende mogelijkheden om je woning te verduurzamen. Een van de bekendste mogelijkheden is het plaatsen van zonnepanelen. Deze hebben echter wel een hoge investering, waardoor niet iedereen hier gelijk warm van wordt. Maar je hebt ook andere mogelijkheden, zoals het isoleren van je woning of het plaatsen van nieuwe ramen. Alle stappen die je onderneemt om minder energie te gebruiken in je woning, is een verduurzaming. Het financiële voordeel dat je kunt behalen, is met het plaatsen van een grote investering natuurlijk groter, omdat de besparing ook groter is. Daarnaast kun je ook van verschillende belastingvoordelen genieten, als je bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak laat leggen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button