Ondernemen

De voordelen van een inkoopbedrijf voor je nieuwe auto

De kans is groot dat je het al eens het voorgehad in je leven. De kosten om je huidige auto te laten maken zijn zo hoog dat je beter kan investeren in een nieuwe wagen. Wanneer je auto nog in degelijke staat is, kan je ervoor kiezen om je wagen te verkopen via een auto inkoop bedrijf. Je auto verkopen via deze weg heeft namelijk heel wat verschillende voordelen waardoor het zeker het overwegen waard is. 

Gegarandeerd bod

Een van de grootste voordelen van een auto inkoop bedrijf is dat het bod dat ze doen een gegarandeerd bod is. Het bod dat aan jou wordt gegeven, wordt gebaseerd op de informatie die jij aan het bedrijf geeft. Je moet onder meer het model, het merk en de kilometerstand doorgeven. Indien er schade is aan de wagen, moet je deze ook aantonen met verschillende foto’s. 

Belangrijk om te weten is dat het bod enkel gegarandeerd is als de wagen ook echt in overeenstemming is met de informatie die je hebt doorgegeven. Indien je bepaalde schade aan je wagen niet hebt vermeld, is het bedrijf vrij om het bod in te trekken. Als alle informatie klopt, mag je er gerust in zijn dat dit ook het bedrag is dat je zal krijgen voor je wagen. Belangrijk detail is dat er geen onderhandeling over het bedrag mogelijk is. Het bod is met andere woorden te nemen of te laten.

Het kan zijn dat je via een particuliere koper een hoger bod kan krijgen dan bij een inkoop bedrijf. Bij een particuliere koper moet je er wel rekening mee houden dat je er vaak veel meer tijd en energie in moet steken. Daarnaast kan een particulier ook op het laatste moment nog afhaken waardoor je verkoop niet doorgaat. 

Snelle afhandeling

Een ander voordeel van je auto verkopen via een inkoop bedrijf is dat je een snelle afhandeling mag verwachten zonder dat je er zelf te veel tijd en energie moet steken. Je wil natuurlijk zo snel mogelijk af van je oude auto om eventueel met het geld dat je ervoor krijgt een nieuwe wagen te kopen. 

Nadat je alle informatie hebt doorgegeven over je wagen, krijg je meestal snel een offerte terug met een bod voor je wagen. Je beslist zelf of je het bod aanvaard of niet. Indien je beslist om het bod te aanvaarden, kan er meteen een afspraak gemaakt worden om de overdracht te laten plaatsvinden. Dit kan op een locatie naar keuze.  Zodra je de wagen hebt overgedragen, stopt ook het papierwerk voor jou. Het bedrijf neemt een eventuele verdere doorverkoop voor zijn rekening.

Geen kosten aan verbonden 

Een voordeel dat ook niet mag onderschat worden, is natuurlijk het financiële voordeel. Het hele proces van offerte tot overdracht is volledig kosteloos. Ook wanneer je het bod zou weigeren, hoef je geen kosten te betalen voor het werk dat werd verricht door het inkoop bedrijf. Sommige inkoop bedrijven halen ook je wagen op bij je thuis indien deze niet meer zou rijden. Ook hiervoor worden geen kosten aangerekend. 

Dit alles bij elkaar geteld, zorgt ervoor dat samenwerken met een inkoopbedrijf voor de verkoop van je oude wagen erg interessant kan zijn. 

Auto Inkoop BV

Rijksweg 85A
4255 GH, Nieuwendijk, Noord-Brabant

Gerelateerde artikelen

Back to top button