Ondernemen

Ga voor de ideale indeling van de keuken voor je restaurant

Voor een restaurant, cafe of andere eetgelegenheid is het uitermate belangrijk dat er voldoende ruimte in de keuken is. Het hele team moet goed naast elkaar kunnen werken en de keukenapparatuur moet voor voldoende capaciteit kunnen zorgen. Als de keuken niet efficiënt werkt, moeten klanten lang wachten op het eten en wordt het moeilijker om de eetgelegenheid goed te houden. Om deze reden is het belangrijk dat je goed nadenkt over de indeling van de keuken van je restaurant. In dit blog bericht willen we je graag enkele tips geven.

Welke horeca apparatuur heb je nodig?

In een keuken worden veel verschillende apparaten gebruikt. Het ligt aan de horeca onderneming welke apparatuur je precies nodig hebt. Ga je bijvoorbeeld een grote frituur beginnen? Dan heb je natuurlijk ook de juiste frituurpannen nodig. Als je echter een meer culinaire horeca onderneming start, ga je natuurlijk veel meer voor een grill of andere mogelijkheden om te koken. Zorg er altijd voor dat je van te voren goed nadenkt over welke horeca apparatuur je nodig hebt. Dit zorgt ervoor dat je klaar bent om verschillende gasten te ontvangen.

De juiste indeling

Voordat je de keuken gaat plaatsen, ga je nadenken over de indeling. Het is belangrijk dat je voldoende ruimte hebt om te bewegen in de keuken, maar je wilt ook genoeg plek om spullen op te leggen. Zorg er altijd voor dat je de keuken indeelt in verschillende delen. Zo kun je ieder deel een aparte taak geven. Hierdoor weet je namelijk zeker dat je elkaar niet in de weg gaat lopen als je bezig bent met de gerechten. Zorg er daarnaast ook voor dat de koelkast altijd op een goede plek geplaatst wordt. Uiteraard is het ook handig als je kiest voor meerdere koelkasten, aangezien bijna alles uit de koelkast komt dat gekookt moet worden. 

Een duurzame indeling creëren

Tegenwoordig is het steeds belangrijker om duurzaam te zijn. Voor een horecaonderneming is dit natuurlijk niet anders. Zorg er daarom voor dat je ook nadenkt over de duurzaamheid van de keuken als je deze gaat plaatsen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen maar duurzame materialen te gebruiken. Er is bijvoorbeeld altijd een mogelijkheid om tweedehands spullen te gebruiken of te kijken naar energiebesparingen. Je hoeft bijvoorbeeld niet altijd op een fornuis te koken, maar je kunt ook kiezen voor een inductieplaat. Tot slot is het natuurlijk belangrijk dat de keukenapparatuur die je gebruikt ook zo min mogelijk stroom gebruikt. Dit zorgt er direct voor dat je minder kosten kwijt bent aan de energierekening. Dit is dan direct weer voordelig voor je onderneming!

Een open keuken of niet?

Steeds vaker wordt er in Nederland gewerkt met een open keuken. Een open keuken is een keuken waar alle gasten naar binnen kunnen kijken. Het voordeel hiervan is dat de gasten een extra beleving krijgen over het eten dat ze krijgen. Ze kunnen dit namelijk direct klaar gemaakt zien worden. Als je voor een open keuken gaat, is het belangrijk dat je de indeling hier goed op aanpast. Je moet dan bijvoorbeeld zorgen dat je niet continu met je rug naar de gasten toe staat. Daarnaast moeten ze wel het gedeelte zien dat het leukste is om naar te kijken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button