Ondernemen

Mautic: De prijzen uitgelegd

Het is tegenwoordig steeds lastiger om als bedrijf de concurrentie voor te blijven. Om deze reden is het belangrijk dat je voldoende in contact staat met je klanten. Om ervoor te zorgen dat je geen klanten vergeet, kun je gebruik maken van een marketing automation tool. Mautic is een van de marketing automation systemen die veel voor je bedrijf kunnen betekenen. In dit blog bericht vertellen we je graag meer over marketing automation en de kosten van Mautic

Wat is marketing automation?

Marketing automation is een innovatie die bedrijven helpt bij het automatiseren van marketingprocessen. Automation in marketing zorgt ervoor dat je met veel minder werk je klanten kunt bereiken. Het gebruik van marketing automation heeft verschillende voordelen voor je onderneming. Marketing automation is namelijk een zeer efficiënte manier om je marketing in te richten. Door het opstellen van automatische workflows, worden berichten automatisch naar klanten verzonden. Zo kun je bijvoorbeeld klanten na enkele weken berichten sturen om opnieuw een aankoop te doen in je webshop. Doordat je het proces automatiseert, hoef je er zelf niks meer aan te doen. Het levert je dus direct veel meer op!

Wat is Mautic precies?

Mautic is een open source marketing automation tool. Mautic is een zeer handig platform voor onder andere lead generatie en online sales. Doordat je de gehele marketing automatiseert, ga je op de juiste momenten de klanten voorzien van je content. Mautic is hierdoor een goede toevoeging aan andere marketingtools, zoals bijvoorbeeld Mailchimp. Naast het mailen van klanten, kan Mautic nog veel meer. Met Mautic kun je namelijk ook cross-channel berichten versturen. Hierdoor is het mogelijk om je klanten een sms-bericht te sturen of het koppelen van Mautic aan Facebook. Vervolgens is het ook mogelijk om landingspagina’s te creëren met Mautic. Op deze manier zorg je ervoor dat je de meeste conversie kunt behalen uit het contacteren van klanten of potentiële klanten. Door een handige drag en drop maak je binnen no-time een goede en winstgevende landingspagina. Deze kun je vervolgens integreren in je website om direct klanten te kunnen bedienen.

Wat kost marketing automation?

De kosten voor marketing automation verschillen enorm. Er zijn verschillende tools beschikbaar waar je maandelijks veel geld voor kwijt bent. Als je kiest voor het marketing automation systeem van Mautic, betaal je namelijk helemaal niet veel. Dit komt omdat Mautic een open source platform is. Iedereen kan dus gratis gebruik maken van het platform. Het is wel zo dat de tool op een goede manier gebruikt moet worden. Zo moeten er workflows gemaakt worden en dien je voldoende content te genereren om te kunnen delen. De kosten voor het gebruik van marketing automation verschilt hierdoor per bedrijf.

Gerelateerde artikelen

Back to top button