Ondernemen

Op zoek naar een recruitment bureau? 3 dingen waar je op moet letten

Een recruitmentbureau inhuren kan een slimme zet zijn. Vandaag de dag is het aanbod van vacatures zo groot dat de kandidaten een ruimte keuze hebben. Dit maakt het moeilijker dan ooit om de juiste kandidaat te vinden. Recruitmentbureaus zijn gespecialiseerde organisaties met kennis van de arbeidsmarkt en een ruime ervaring in het werven en selecteren van de juiste kandidaten voor functies. Ze kunnen het gehele proces voor je uit handen nemen wat jouw veel tijd en ruimte oplevert. In dit blogartikel geven we een aantal handige tips waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een recruitmentbureau. 

Tip 1: Bedenk van tevoren wat je van een recruitmentbureau verwacht 

Tegenwoordig zijn er heel wat recruitmentbureaus te vinden. Je doet er daarom goed aan om van tevoren te bedenken welke verwachtingen je hebt van een recruitmentbureau. Sommige recruitmentbureaus bieden namelijk naast het uit handen nemen van de werving en selectie, ook de mogelijkheid aan om andere onderdelen van het proces uit handen te nemen. Denk hierbij aan het voeren van de contractonderhandelingen, het aan de slag gaan met de employer branding, het actief opzetten van een talentendatabase uit sollicitanten die het in eerdere functies niet geworden zijn etc.  Wanneer jouw HR-afdeling niet de juiste expertise heeft kan het heel waardevol zijn om meer dan alleen de werving en selectie uit te besteden. 

Tip 2: Bedenk van tevoren of je op basis van no cure no pay wil werken of niet 

Veel recruitmentbureaus werken op basis van no cure no pay. Een interessante manier van werken omdat je pas betaald aan een bureau wanneer deze een geschikte kandidaat aanlevert. Een groot voordeel aan samenwerken met bureaus die no cure no pay werken is dat je de opdracht bij meerdere bureaus uit kan zetten. Een nadeel van het uitzetten van jouw opdracht bij meerdere bureaus is dat recruiters jouw opdracht soms niet serieus nemen omdat er te veel bureaus op zitten. Het is dan geen prioriteit omdat er minder goed geld mee te verdienen valt. Daarnaast kan het zijn dat bepaalde kandidaten zich opgejaagd voelen omdat ze door meerdere bureaus met dezelfde vacature worden benaderd. 

Tip 3: Bedenk van tevoren of je inhouse recruiters wilt of niet

 Er zijn recruitmentbureaus die inhouse recruiters aanbieden. Dit kan een groot voordeel zijn omdat deze recruiters daadwerkelijk onderdeel van je organisatie worden. De recruiters voelen aan als eigen collega’s, kennen het bedrijf door en door en werken met regelmaat op jullie locatie zodat ze optimaal kunnen werken vanuit jullie naam. De eigen medewerkers leren veel door de aanwezigheid van de recruiters en ondertussen werk je aan een werkgeversmerk doordat de kandidaten worden benaderd door jullie organisatie zelf en niet door een recruitmentbureau. Eén van de bureaus die met inhouse recruiters werkt is RPO Staffing.

Gerelateerde artikelen

Back to top button