Ondernemen

Zo zorg jij voor een foutloze zending van jouw producten!

Ben jij een onderneming gestart en wil je jouw producten gaan verzenden? Het is belangrijk dat een product altijd bij de bestemming terecht komt. Hiervoor krijg je te maken met verschillende leveranciers en meer. Daarnaast zijn er verschillende tarieven en is het belangrijk dat je de juiste kiest. In deze blog behandelen we een aantal elementen die kunnen helpen bij een foutloze zending. Op deze manier hopen we je te helpen bij het werken naar een sterke onderneming. Lees dus gauw verder en doe inspiratie op voor jouw onderneming!

Webshop

Een foutloze zending begint al in de webshop. Je moet namelijk zorgen voor een duidelijk overzicht van de producten en een overzicht van de beschikbaarheid. Dit doe je door jouw webshop professioneel in te stellen. Installeer bij ieder product dus een overzicht met de beschikbaarheid van de producten. Zorg dat dit verbonden staat aan het overzicht van jouw magazijn. Op deze manier bestellen mensen geen producten die er niet zijn. 

Orders

Binnen de voorraad van jouw producten moet je zorgen voor een duidelijk overzicht. Veel beginnende bedrijven struikelen hierover. Zo wordt soms het verkeerde product verzonden of iemand koopt een product dat al uitverkocht is. Een duidelijke koppeling tussen de webshop en het magazijn kan dit voorkomen. Veel fouten in de orders kan namelijk zorgen voor een slecht imago. 

Leveranciers

Er zijn talloze leveranciers, met ieder hun eigen tarieven en voorwaarden. Op deze manier zien veel ondernemers door de bomen het bos niet meer. Er zijn verschillende systemen die hierbij kunnen helpen. Zo zorgen deze systemen voor een compleet geheel aan ondersteuning in uitgaande zendingen en de organisatie daarvan. Zo zijn deze systemen gekoppeld aan verschillende leveranciers. Op deze manier kan jouw webshop gekoppeld worden aan een geschikte leverancier. Daarnaast wordt jouw onderneming ook ondersteund bij andere zaken, zoals het aanmaken van labels en track & trace info. 

Verpakkingen

Er zijn talloze soorten verpakkingen, die ieder geschikt zijn voor een bepaald product. Voor een foutloze zending, is het dan ook belangrijk om de juiste verpakking toe te passen. Zo zijn er speciale kledingzakken voor kleding en bubbeltjes enveloppen voor kleine elektronica. Bij verschillende aanbieders, zoals Blok Packaging, kan je terecht voor de perfecte verpakking. Hier kan je verpakkingen aanschaffen in allerlei volumes. Ze gebruiken ook duurzame en recyclebare materialen. Hiermee zorg je ook voor een bewust aanzien, voor jouw onderneming!

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button