Overig

De Efteling: hét pretpark voor het hele gezin

De Efteling torent qua populariteit al jarenlang boven alle andere pretparken uit. Ook in de top 10 van Pretparken Nederland staat het pretpark op de eerste plaats. En dat is niet zo gek: de Efteling heeft veel te bieden. Zowel kleine kinderen als oudere kinderen, ouders en grootouders halen hun hart op in de Efteling. Dat maakt de Efteling het ideale pretpark voor het hele gezin.

Het magische sprookjesbos

Het oudste gedeelte van de Efteling is het magische sprookjesbos dat al menig kind heeft getoverd. Ouders en grootouders kijken vaak ook met een nostalgisch gevoel terug op hun eerste bezoek aan het sprookjesbos. Roodkapje, Sneeuwwitje en de dansende rode schoentjes: je vindt het er allemaal. Je gunt ieder kind een tour langs de bekende – en minder bekende – sprookjes en de pratende paddenstoelen. Wie herinnert zich niet de eerste keer dat je iets weg mocht gooien in de mond van Holle Bolle Gijs? De Efteling staat voor de meeste kindjes gelijk aan een dagje magie.

Bloedstollende attracties

Oudere kinderen hebben vaak minder affiniteit met de sprookjeswereld en zijn op zoek naar actie. Voor hen heeft de Efteling een aantal bloedstollende attracties. Zo kent iedereen de Python Efteling, voor velen is dit de achtbaan waar je voor het eerst van je leven met een onvoorstelbare snelheid over de kop gaat. Het pretpark biedt echter meer attracties waar je stalen zenuwen voor nodig hebt, zoals bijvoorbeeld de Baron 1898. Naast deze avontuurlijk attracties kun je echter ook kiezen voor attracties waar het iets minder wild aan toe gaat en achtbanen waarbij je niet over de kop gaat. Zo is er voor ieder wat wils.

Efteling hotel arrangementen

Een mooie toevoeging aan het pretpark is het Efteling hotel. Dit hotel kent dezelfde betoverende sfeer als het sprookjesbos. De verschillende themakamers zorgen ervoor dat je ook een magische nacht beleeft. De aantrekkelijke arrangementen maken je overnachting helemaal compleet. Het hotel grenst aan het park, dus je kunt snel het park weer in. Hotelgasten kunnen het park zelfs via een speciale ingang betreden, zodat je snel volledig op kunt gaan in al het avontuur dat het pretpark weet je bieden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button