Ondernemen

4 tips voor het kiezen van het juiste webhostingbedrijf

Tegenwoordig weten de meeste ondernemers waarom het zo belangrijk is om een hoogwaardige website te hebben. Het proces van het selecteren van een betrouwbaar webhostingbedrijf wordt echter vaak genegeerd of onderschat, vooral omdat de kennis op dit gebied bij veel bedrijfseigenaren simpelweg ontbreekt. Toch is het wel degelijk waardevol om een betrouwbare webhost te selecteren, hiervoor is je site te allen tijde toegankelijk en veilig. Gebruik de volgende tips om de juiste keuze te kunnen maken! 

Bepaal het soort webhost

Je moet eerst de behoeften van je onderneming begrijpen voordat je je webhostingopties kunt beperken. Ben je van plan een site te bouwen met videoblogs, livestreams en accounts? Je website heeft dan uiteraard meer functies nodig dan een site waarop alleen maar een cv staat. Aan de hand van je behoeften moet je dus het soort webhost bepalen dat je nodig hebt. Het is slim om hiervoor contact op te nemen met een expert, zo weet je zeker dat je het juiste type kiest.

Kies het juiste pakket

Shared webhosting is voor veel kleine ondernemingen een uitkomst aangezien zo geld bespaard kan worden, echter moet je dan wel rekening houden met een trage reactietijd van je website. Dit is hoogstwaarschijnlijk te wijten aan een toestroom van verkeer op een server met beperkte bandbreedte. Een langzame site stoot klanten af, waardoor je omzet mist. Een virtual private server mag dan wel wat duurder zijn, alsnog zijn de prestaties van je website dan een stuk beter en daardoor verbetert je klantervaring ook. 

Zorg voor de juiste bandbreedte

Veel nieuwere websites gebruiken niet veel bandbreedte, al is het bij het kiezen van webhosting Nederland wel belangrijk om ruimte te laten zodat je site de mogelijkheid heeft om te groeien. Het webhostingbedrijf waarvoor je kiest moet je dus niet vastzetten in een specifieke hoeveelheid bandbreedte. Daarnaast wil je ook geen extra kosten krijgen als je je webhosting op den duur verandert. 

Lees de beoordelingen van anderen

Op het internet vind je tegenwoordig veel reviews over webhostingbedrijven van andere gebruikers. Het is zeker een goed idee om deze beoordelingen door te nemen. Op deze manier kom je dingen te weten over de webhosts die positief of negatief zijn. Bij veel negatieve recensies is het over het algemeen beter om te kiezen voor een ander webhostingbedrijf, terwijl positieve beoordelingen uiteraard een goed teken zijn. Besteed ook aandacht aan hoe de webhost reageert op de klachten, dit vertelt je namelijk veel over de klantenservice van het bedrijf.

Gerelateerde artikelen

Back to top button