Ondernemen

Heb je als starter een CRM-systeem nodig?

Heb je een nieuwe zaak geopend? Dan denk je waarschijnlijk maar aan één ding. Juist, nieuwe klanten werven. Want zonder klanten geen omzet, en dus ook geen overlevingskans. Daar de volle 100% op inzetten is alleen maar vanzelfsprekend. En wil je dat slim aanpakken, dan start je vanaf dag één met een degelijk CRM-systeem. Een wat, zeg je? Een customer relationship managementsysteem. Je leest er alles over in deze blog. 

Wat is een CRM-systeem?

Een CRM-systeem, een systeem om de relatie van en met je klanten te onderhouden. Het is een plek waar je al je info over je klant kwijt kan. Handig, want je verzamelt behoorlijk wat gegevens in de loop van de tijd. Handig dus, en niet alleen voor jou. Het maakt het erg praktisch om samen met je collega’s het dossier van de klant in te kijken. Iedereen kan aan alle nodige gegevens komen, waar ze zich ook bevinden. En is de contactpersoon van die klant afwezig, dan kan de rest het team dit naadloos opvangen. Met een CRM-systeem kun je perfect verder met de info die te vinden is in het contact gedeelte. Fantastisch, nietwaar? Maar ook voor je klantsegmentatie is een CRM uitermate handig. Weten wie je klanten zijn, zorgt ervoor dat je veel preciezer weet wie je doelgroep is: de basis voor succesvolle marketingacties. Nog een voordeel? Het systeem helpt je afspraken te herinneren en helpt je dus om de relaties met je klanten warm te houden. Een must voor elke starter!

Een stapje verder: ERP

Maar er is meer. Wil jij straks al je bedrijfsprocessen kunnen automatiseren? Dan zit je goed met een ERP-software. Een enterprise resource planning, of ERP-pakket, is dé manier om alle processen te stroomlijnen en op elkaar af te stellen voor een vlot verloop van de dagdagelijkse taken. Heb je als kleine opstarter een ERP-systeem nodig, vraag je je misschien af. Jawel, ook als kleine onderneming heb je baat bij een ERP pakket als ondersteuning. Het werkt namelijk tijd- en werkbesparend en dat kun je als starter goed voelen in je cijfers. Als starter moet je je nog bewijzen. En meer dan dat, je zult moeten knokken en alles op alles zetten om op te kunnen opboksen tegen de vaak stevige concurrentie. En al dat met weinig marge. Zo efficiënt mogelijk werken is dus een must om je bestaan te garanderen. En daar helpt een ERP je bij. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button